27 October 2009

De ce Zoso & others nu urmaresc aproape pe nimeni pe Twitter?

Pentru ca sunt smecheri. Daca v-ati uitat la profilul unor useri pe twitter se poate vedea cu usurinta numarul urmaritilor (followers) si urmaritorilor (following). Si totusi, unii au cam acelasi numar de followers si following, alti au mult mai multi followers decat following (gen ~1000/~2-300) si mai sunt unii care nu urmaresc (aproape) pe nimeni. De ex. zoso avea azi doar 6 la following. Urmatorul ca disproportie de f/f este eCostin. Si mai sunt cativa. Care este smecheria? Parerea mea (n.b. deci s-ar putea sa fiu pe langa si sa fiu acuzat de malitiozitate) este ca este vorba ca de obicei de invidie(vezi nota explicativa din josul postului). Oamenii au sursele lor de stiri informare etc., adica diverse conturi de twitter pe care le urmaresc si din ele se revarsa intelepciunea peste poporul ce da click-uri. Daca voi ati putea sa vedeti sursele, nu ar mai fi o mare smecherie. Intr-un timp oarecare se pot verifica acei useri interesanti si se poate da follow. De fapt este in plan o facilitate prin care se poate da follow la o intreaga lista cu useri. Ceea ce ar simplifica dramatic gasirea surselor. Unii fac o lista cu cateva zeci de conturi relevante pe un anumit domeniu si tu cu un click esti abonat la flow-ul respectivilor.
Revenind la ideea initiala, eu cred ca respectivii au niste conturi separate pe care le folosesc in scopurile anterior mentionate. Cine crede ca nu este asa sa-mi dea peste nas sau sa taca pentru totdeauna :)

Nota: invidia - a nu se lua ca atare, poate fi un placeholder virtual pentru orice. In cazul de fata se refera la protejarea surselor, lucru normal in jurnalism. Si cum bloggeri sunt din ce in ce mai mult perceputi ca jurnalisti... (am inteles ca pe afara chiar ar fi asa)

1 comment:

  1. Nu e vorba de nicio smecherie. Nu ai luat in considerare faptul ca unii sunt la job peste zi. In plus iti recomand acest articol:

    http://refresh.ro/2009/07/tu-pe-cine-urmaresti-pe-twitter/

    Da-mi de stire pe Twitter daca te mai pot ajuta cu ceva :-). Cum nu ai un checkbox de abonare la acest articol imi va fi probabil destul de greu sa ajung din nou.

    Multumesc,
    C.

    ReplyDelete