08 December 2008

Doamnelor, domnisoarelor si domnilor...

... si domnisorilor.
Din cate am observat se face o distinctie intre doamna si domnisoara. Criteriile pe care se face aceasta diferentiere sunt destul de interesante, dar nu cred ca e un subiect care ar trebui atacat "public". 
Eu am auzit mai demult termenul de "domnisor". Cum ar fi ca, dupa alte criterii alese apriori (sau in prealabil) stabilite sa zicem ceva de genul "doamnelor, domnisoarelor, domnilor si domnisorilor"?
Sunt convins ca macar la o (buna) parte din voi domnisor o sa sune kinda' gay, sau macar feminin. Sa fim seriosi, cine ar vrea sa fie etichetat "gay"? Nici macar unul adevarat, nu de altceva dar probabil i-e frica sa nu fie luat la bataie pe strada ca un comunitar.
Ca veni vorba, avem paradoxul homosexualilor: Desi nu se reproduc, in fiecare an sunt din ce in ce mai multi.[citation needed] 
Revenind la titlurile de noblete cu care ne gratulam cu atat usurinta unul pe altul, cre ca se face o discriminare. Femeile au fost mereu susceptibile de a fi trecute intr-o parte sau alta a statutului pe care il poarta la un moment dat. Dar acest statut este ireversibil. O data devenita doamna, nu mai poti fi domnisoara. Cu putin noroc totusi, poti ajunge domnisoara batrana, lucru nu tocmai de invidiat(depinde evident de puctul de vedere). 
Interesul maxim de obicei este purtat domnisoarelor, doamnele fiind lasate de obicei in pace, lucru trist de obicei, deoarece orice doamna apreciaza sa fie curtata putin. Sfatul meu e sa lasati doamnele in pace. Cativa ani macar pana se satura de avantajele unilaterale ale celulei de baza a societatii. Dar exista si cazuri fericite, "live happily ever after"

4 comments:

  1. Mie imi zicea o studenta, domnisorul profesor! :D si imi placea!!!!

    ReplyDelete
  2. gay!!!! gaylord... gay gay gay gay! si asta pt ca nu ai votat! you gay!

    ReplyDelete
  3. Si toate tin de un anume soi de validare. In cazul de mai sus, eu zic ca se aplica cea sociala.
    Ca exemplu, eu am avut anu trecut o perioada in care mi se adresa numai cu "doamna", lucru care ma mira si astazi. Si sincer, ma deranja:D.

    ReplyDelete
  4. In trecut, servitori/servitoare/tarani si altii din categorii asemanatoare li se adresau odraslelor boierilor lor cu apelativul "domnisor", adica domn/stapan mai mic, in zilele noastre a capatat sensul de 'fatalau', asta e, limba se transforma :)

    ReplyDelete