26 November 2008

Texte electorale sacadate

Eu ma intreb ce fel de oameni au potentialii alesi ai poporului. Oare cum isi aleg discursurile si tinuta. Pozele in care apar mi se par formale. E normal sa fie asa. Dar ar trebui sa il surprinda pe respectivul dintr-un unghi avantajos. Totusi, mesajul transmis de senatorul/deputatul tau wannabe mi se pare aiurea. Am auzit putin mai devreme un text care suna ceva in genul ".. in primul rand sunt om..." Pot zice despre astfel de afirmatii ca sunt cu adevarat truisme. Suna complet fals. E ca si cum cineva iti zice La Multi Ani ca si cum te-ar informa cat e ceasul si iti da cadou un produs cosmetic luat la promotie. Daca ar fi dupa mine, mai bine as alege ca echipa de campanie niste scenaristi din blamatele filme americane. Aia parca reusesc sa faca un discurs mai bun decat sunt in stare astia ai nostri in situatii reale. Chiar daca e o inventie tot ce se intampla in filme, cred ca ar fi mai bine pentru noi ca cineva sa isi dea seama ca oamenii nu sunt chiar atat de retarzi, fapt demonstrat de prezenta scazuta la urne.... decat sa auzim niste cuvinte circulare tiparite la infinit. Si bineinteles ca exista si sloganurile in versuri. 
Desigur, exista posibilitatea ca aprecierea mea despre echipele de campanie sa fie complet eronata. Probabil ca "seful" nu tine cont prea mult de parerea consultantilor si probabil ia hotarari dupa bunul plac. Sau poate mie mi se pare, si de fapt politica e un nufar imaculat, care de altfel nu ma intereseaza. L-or fi spalat cu detergent bun, care spala mai bine decat unul "obisnuit".

2 comments:

  1. depinde si cine spala

    ReplyDelete
  2. Nelutzule tata, sa vi tu sa vezi ce frumos e in campanie si cat amunca depun unii pentru pretendentii asa la tron. Si degeaba te iei de un slogan sau doua ca in campania asta de acum cel putin au fost mult prea multe si care mai de care mai reusite. Fiecare deputat sau senator a avut propriul slogan pe langa cel al partidului.

    La partea ca seful ia decizia iti dau dreptate... dar cred ca asa e peste tot, multi spun cum "ar trebuii " sa se faca un lucru si vin cu idei... dar tot seful alege.

    O sa mai trec pe la tine pe aici ...

    Keep on walking !!!

    ReplyDelete