07 November 2008

Teoria Miss 10% vs. 90%

In cele ce urmeaza va voi expune versiunea proprie referitor la influenza pe care o au fetele de POLI sau alte universitati cu majoritate de baieti(in genere tehnice) fata de alte universitati cu majoritate de fete. Cine crede ca poate fi ofensat de ce urmeaza poate sa nu citeasca mai departe.


Incepem cu urmatoarele premise: 
Fetele(F) de la Poli(o sa desemnez prin Poli facultatile cu profil general tehnic) sunt putine;
Baietii(B) de la Poli sunt multi.
F de la Poli sunt ca proaste in general(aha, acum incepe atacul), altfel s-ar fi dus la ASE sau cum e acum la moda, la o fac pe profil de comunicare, ori artistic pentru ca "da bine"
F sunt si cam nasoale.
B sunt multi. Inseamna ca nu au cum sa fie toti prea destepti, in mod statistic. 
F stau langa B, de aci rezulta ca B fraieri umbla in limba dupa F cu fitze, in general naspa.
F oarecum mai aratoase o sa para fantastice pentru o gramada de B.
Pentru ca sunt foarte curtate, aceste F dobandesc o atitudine foarte "bitchy", care din intamplare are darul de a atrage o gramada de B.
Astfel, multumita atitudinii lor chiar si F nasoale din Poli reusesc sa isi gaseasca niste B rasariti spre invidia F din alte centre Universitare.
Adevarul este ca daca o F din Poli s-ar duce intr-un loc unde procentul de F/B ar fi inversat, in cel mai bun caz nu ar fi bagata in seama. Dar asa datorita "avantajului" de a locui printre multi masculi, concurenta creste. Din pacate pana una alta multi B nu isi dau seama ca se cearta pe Beta-F... 

Daca cineva se regaseste in descrierea de mai sus, probabil ca trebuie sa-si ajusteze atitudinea. Sau poti sa trimiti asta cuiva caruia i se potriveste aceasta telenovela.

10 comments:

  1. Prea scurt, prea scurt. Verific cele scrise mai sus.

    ReplyDelete
  2. Cred ca faci o reducere mult prea hazardata.. Mediul universitar prin care cineva se straduieste sa treaca nu poate fi atat de determinant pentru personalitatea cuiva.

    In general, fetele sunt mai ordonate si mai constiincioase si colegii lor incearca sa profite de aceste aspecte gadilandu-le orgoliul si asa subred... Viata in general nu te ,,premiaza" ca esti fata intr-un domeniu tehnic.. dimpotriva..

    Pe de alta parte, daca e sa fac o reducere la fel ca a ta si sa admit ca mediul determina intr-atat personalitatea cuiva, eu as gandi invers... influenta baietilor, a tipului lor de a fi este atat de mare incat fetele ajung de fapt sa le semene numai ca se imbraca altfel. Regula aceasta pot sa te asigur ca functioneaza invers cu siguranta.. nu cred ca stii cat de bitchy sunt baietii din colectivele cu fete majoritare... Oare de ce? Cine este mai bitchy pana la urma.. invariabil suntem toti la fel si totusi fiecare altfel..

    Cred ca ce este important sa se inteleaga este ca dincolo de toate, dupa o vreme, proiectul ,,propriului sine" trebuie sa iti apartina tie si nu lasat in voia unei institutii, unui grup etc.

    ReplyDelete
  3. Faptul ca fetele din Poli sunt nashpa e o parere a ta personala. Sa nu uitam ca "de gustibus non disputandum est". Eu insa vin si te contrazic si spun ca nu toate fetele din poli sunt nashpa si "bitchy"... Dovada sunt eu: minunata, incantatoare, inteligenta, rupta din soare :) Iar asta a fost din seria "lauda-ma gura ca-ti dau imbucatura".
    Acum la modul serios, imi pare un post scris subiectiv, eventual dupa ce ai fost refuzat de una din fetele nashpa si bitchy din poli... Am I right or am I right?

    ReplyDelete
  4. Nu, postul nu este scris pentru ca am fost refuzat, poti sa ma crezi. Ce am scris s-a bazat pe observatii, si povestiri auzite de mine. Cu toate ca este subiectiva aprecierea, cred ca statistic am dreptate, chiar daca nu in procentul 10 - 90 care e pus mai mult cu functie estetica

    ReplyDelete
  5. Fetele de la Poli sunt genul care vor sa fie egalele barbatilor. Din pacate nu vor sa fie superioare lor. Femeile ar trebui sa performeze in niste medii care le si avantajeaza. Si ar trebui sa inteleaga ca nu pot fi egale barbatilor, la fel cum nici barbatii nu pot fii egalii lor. Poate va intelege asta si domnisoara "rupta din soare" (desi nu prea cred).

    ReplyDelete
  6. Dar vai ce serios suntem domnul #5 [-( vai cum toate lucrurile din viata asta sunt atat de serioase!! Deh, pentru unii ie grele domne sa diferentieze un post glumet de unul scris serios. Si pentru ca eu glumeam si tu imi raspunzi serios, aleg sa nu iau in seama ce ai scris. Ok.
    Cu egalitatea dintre femei si barbati nu am ce comenta, nu am sustinut si nu sustin ca cele doua sexe ar fi egale intre ele. Ba mai mult sustin ca nici femeile nu sunt egale intre ele si ca nici barbatii nu sunt egali intre ei...
    Acum poate imi spui si mie draga #5 care ar fi mediile care le avantajeaza pe femei... presimt o urma de misoginism la tine, dar poate imi raspunzi tu.

    ReplyDelete
  7. Pentru ca subiectul a devenit "serios" vreau sa spun si eu ceva: cred ca fiecare dintre noi a fost macar o data in viata in ipostaza "ratustii cea urate"...dar asta nu inseamna trebuie sa generalizam...peste tot sunt deopotriva fete sau baieti frumosi sau urati, culti sau prostanaci, iar anturajul influenteaza caracterul omului zice cine ce o zice...

    ReplyDelete
  8. Imi pare rau ca s-a atacat "domnisoara rupta din soare"... Cu siguranta femeile nu au spirit tehnic. Vorbesc aici de marea majoritate. Majoritatea asta de care vorbesc nu e in stare sa conduca o masina. Femeile sunt avantajate de partea umanista a vietii. Asa am eu in cap femeia. Barbatul da cu ciocanul, femeia da cu gura.

    ReplyDelete
  9. ...da cu gura in ciocan :P

    ReplyDelete
  10. Ce obtuz esti!

    ReplyDelete