13 November 2008

Numele, Astrologia si Stiinta

Unii oameni cand se trezesc dimineata citesc un ziar, un site de stiri etc. Altii, in plus rascolesc putin si la horoscop. Discutiile pe aceasta tema cred ca au fost mai mult decat epuizate. Dar, dupa parerea mea, numele unui om este mult mai important decat zodia. Sa fim seriosi, cum ar putea sa te influenteze o stea indepartata si sa-ti determine personalitatea?! Mai repede as crede ca este din cauza sezonului in care se nasc copii si primele luni de viata ar avea o influenta fundamentala. Probabil ca exista diferente intre copiii nascuti vara si cei care au fost nascuti iarna. Dar discutia principala nu era despre astre si alte balarii ci despre nume. 
Totdeauna am tendinta sa associez un nume cu ceva. De exemplu daca eu am avut anumite neplaceri cu vreo doi indivizi numiti Andrei, e destul de posibil ca, chiar daca al treile Andrei pe care il cunosc e de treaba, eu sa am o anumita retinere. Culmea e ca majoritatea Andrei-lor pe care i-am cunoscut nu m-am inteles bine. De fapt nu-mi aduc aminte de nici unul cu care sa fi avut o oarecare relatie si sa fi fost ok. Asta este valabil si pentru simpatii ca si pentru simpatii.
Unele nume sunt urate. Sau taranesti. Desigur, se poate zice ca omul nu are nici o vina, parintii i-au pus numele. Dar cand cineva isi numeste plodul Costel, Gigi, Ionica e foarte probabil ca este taran(de la tara sau de la oras) si in plus, educatia oferita micutului este destul de indoielnic sa fie prea indepartata de seminte, fotbal si bere in fata televizorului.... 
Cateodata parintii isi doreau atat de mult altceva ca au trecut la masculinizarea respectiv feminizarea numelui. De aici provin nume, care suna de-a dreptul pur si simplu(gay) gen Irinel, Corin, Crin, Petra, Antoanela. Pur si simplu suna funny. Sau chiar manelistic. Sa ai numele de Giani trecut in buletin este o mandrie probabil doar in imediata vecinatate a caminului si in alte parti asemanatoare.
Deci, daca e sa facem discriminari, ca oricum se fac, cred ca mai bine le facem dupa nume decat dupa semne zodiacale. Va urma partea mult mai fun cand vom discrimina dupa aspect...

6 comments:

  1. Cred ca numai o fata in urgenta hormonala ar putea gusta truismele si trivialitatea acestui post, probabil in speranta obtinerii semintelor creatiei literare izvorate din masturbarea mentala pe care ai putut s-o produci aici.

    Gabaret Ibraileanu.

    ReplyDelete
  2. Ba eu cred ca numele are treaba cu dezvoltarea ta ulterioara de dupa nastere... gemenii de exemplu... teoretic sunt identici, practit se dezvolta diferit... au nume diferite... eu cred ca orice chestie cat de mica determina altceva si totul este un lant.

    ReplyDelete
  3. Iata un post de mare, mare profunzime, cred ca ai plonjat adanc in tine ca sa scoti asemenea crase banalitati. Si ma gandesc cu stupoare ca tu chiar te-ai simtit mai inteligent, din moment ce ai avut inspiratia sa faci asemenea corelatii(si da, cred ca esti primul care s-a gandit la asta) si, in acelasi timp, implinit cu tine insuti, intrucat ne-ai luminat cu aceste "observatii urbane" de mare finete.

    ReplyDelete
  4. partea fun exista de cand lumea. aspectul a contat si conteaza de cele mai multe ori. bine este sa nu ne limitam doar la aspect. iar ca i-ai spus discriminare parca e prea mult mai bine alegere :D

    ReplyDelete
  5. @ oyster:
    Daca nu-ti place ce scriu aici, ce vrei de fapt, sa-i iluminezi si pe ceilalti ca isi pierd timpul citind aberatii?... Daca ai zis ca am scos banalitati, de ce zici ca as putea fi primul care se gandeste la asa ceva? Sau erau atat de evidente si nu avea rost sa le trec eu in revista.
    Mergem MAI departe...

    ReplyDelete
  6. @ oyster & anonymous

    pun pariu ca dupa ce ati postat aici ati dat o laba cu ranjet in oglinda, de mandri de voi ati fost. Dupa limbajul bombastic pe care l-ati folosit, as trage concluzia ca aveti nevoie de tandrete si de atentie. Oare cat de des vorbiti asa in lumea reala? Sau expresiile astea sunt scremute numai pe net? Daca aveti ceva de zis, spuneti-o fratilor direct: "e un post de cacat"(dar atunci cine oare ar mai cadea pe spate in admiratie la impresiile voastre?).
    Si chiar daca post-ul asta e de cacat, so what? asta i s-a sculat omului sa scrie azi asta a scris, e blogu' lui.
    Si ca veni vorba de laba, mai degraba as discuta despre diferenta dintre masturbare si laba, decat sa va urmaresc iesirile de pseudointelectuali. Cred ca ar fi mai constructiv si ne-am distra mai tare:) Hai sictir!

    ReplyDelete