20 November 2008

Comunitaru'

Iau si eu in discutie subiectul dezbatut pe larg in nenumarate randuri de multi ani incoace. Sunt doua pozitii clare fata de aceste subiect: cei care ar lua cainii strazii in brate, le-ar da de mancare, i-ar pupa in bot si atunci cand te latra pe tine,cel care treci pe langa bloc, sa creasca ficatul in ei de satisfactie, deoarece cainele "lor" te pune la respect, si ceilalti care i-ar impusca. Intre ei se afla masa de manevra, adica simpatizantii javrelor pe de o parte si cei carora aceste vietuitoare simpatice le sunt indiferenti. Totusi, care este atitudinea corecta fata de intruziunea intr-un ecosistem care clar nu le este destinat(nici pe cale naturala si nici artificiala) ? Daca ma intrebati pe mine, ar trebui stransi de urgenta si vanduti la chinezi cu ocazia unei sarbatori echivalenta cu Pastele nostru. Sau si mai bine, ii adunam in centre speciale, pe care sa le denumim, mult mai potrivit, centre de reproducere. Astfel vom putea asigura un flux continuu de "delicatese" catre cei interesati. 
Totusi, ca sa dau dovada de empatie, as lua macar in considerare si punctul de vedere al iubitorilor caini ambulanti. Si sa incercam sa-i intelegem, de ce le plac atat de mult cainii vagabonzi. Si aici ma refer la acei sustinatori ferventi, care fac crize cand vad ca un caine este in pericol(poate un om incearca sa il muste intr-o lupta incorecta de aparare). Poate ca acei oameni au o problema. In primul rand le plac cainii, dar din diverse motive nu pot sa tina un caine(la bloc). Sau, poate parintii nu le dau voie din n motive. 

Utilizari alternative pentru comunitari:
  • folositi in loc de hamsteri pentru generare de energie verde
  • dresare in vederea fugaririi aurolacilor
  • depistarea avortonilor din gunoaie
  • mijloc de tractiune pentru sanii cand Bucurestiul va fi inzapezit
  • mijloc extensiv de tractiune pentru a veni in intampinarea terminarii resurselor de petrol
  • companion ocazional jogging
Vedeti si poll-ul alaturat >>

4 comments:

  1. Interesante utilizari...Aici se vede punctul tau forte...:))..Exploateaza asta cat mai mult in posturile tale :))

    ReplyDelete
  2. Esti incoerent la inceput. In rest un articol reusit.

    ReplyDelete
  3. Buei, eu una m-am saturat de cainii vagabozi. Am in fata blocului haite. Si la 3 dimi, cand ti-e somnul mai dulce incep si se cearta inte ei!!! Nu poa' sa se certe dreq ziua, cand sunt eu la munca?!? Ma rog, pe de-o parte m-am saturat, pe de alta parca ti-e mila de ei, sunt vai mama lor, pe de-o parte nu au ei nici o vina, pe de alta sunt prea multi si nu am chef sa fiu "capsata".
    Nu stiu sa zic care ar fi solutia, la noi totul se face de mantuiala [ma refer la operatiunea de sterilizare a partii F [M] dintre exemplare, pentru prevenirea inmultirii].
    Despre "iubitorii de caini" nu incep discutia, despre cum stiu ei ca ai suflet rau dc te latra maidanezii, despre cum lasa ei rahatul cainelui pe asfalt pe post de capcane [tre sa stau cu ochii prastie dupa rahat, in loc sa admir cerul si pomii si ce mai am eu chef], despre cum iubesc ei maidanezii dar nu ii iau acasa... sunt multe, nu ma intind la scris. Sunt impotriva! Sunt enervata de campania electorala! [na, uite, tema de scris pt blog] :)
    Toate bune!

    ReplyDelete
  4. urasc ideea de caine urban, comunitar, proprietate privata, sau in orice alta forma. dar si mai mult ma deranjeaza aia 27% care ar lovi un animal. i-as umili in cel mai josnic mod cu putinta, cu toate ca nici asta sau orice altceva nu le-ar lumina neuronii referitor la natura umana. cat despre "binefacatori"... nici astia nu sunt prea departe de cealalta categorie, doar ca sunt pe invers. :)

    ReplyDelete