29 October 2008

Periuta de dinti si societatea de consum

In mai multe reclame cu tema stomatologica repetate de-a lungul anilor la tv am observat ca toti se iau de durata de viata limitata a periutelor de dinti. Probabil s-au vorbit intre ei si au stabilit aceasta durata la ~ 3 luni. Dar totusi, ei nu ofera detalii care sa justifice aceasta perioada. In principiu se poate presupune ca este vorba de bacteriile care se formeaza pe periuta si de uzura "normala", adica firele de plastic se indoaie si periuta nu mai pastreaza profilul initial ce este "optim" pentru o buna curatarea a dentitiei. Pentru ca s-a batut toba pe faptul ca traim intr-o societate de consum, ma gandesc daca nu cumva sunt facute astfel incat dupa 3 luni sa nu mai fie utilizabile. Daca le-ar face mai rezistente din punct de vedere mecanic, ar putea sa scoata bani din vanzarea produselor de dezinfectare. Ca veni vorba este foarte la moda un gel de igienizare... dar asta e alta poveste

2 comments:

  1. Periutele de dinti, ca si masinile, se perimeaza moral. Cum sa nu ne spalam dintii cu ultimele tehnologii in domeniu ?
    Si mereu cand bagi in gura noua periuta te astepti sa te spele altfel, si sa iti spele si alte zone bucale decat dintii. Dar, de fapt, nu variaza decat rigiditatea perilor.
    Abia astept periuta de dinti ca sa-mi spele dintii, gingia, limba, urechile, mainile, fata, parul, c@$#l si picioarele. Spre asta tind producatorii.

    ReplyDelete
  2. Ca si orice alt lucru din aceasta societate moderna de consum, periuta va trebui reciclata. Si uite asa periutza spala putza. E posibil sa apara si periute vintage, special pt spalarea putzei. Adica periute SH suficient de moi cat sa nu doara la spalarea putzei. Sau poate chiar periute noi prespalate cu aspect vintage special pt putze. Oare cine isi va prespala periutele pe dinti pt a le pregati?

    ReplyDelete