01 October 2008

Going public sau De ce I blog?

Multe bloguri sunt personale. Asa este si acesta. Dar cred ca mult din cele personale sunt de fapt egoiste. Omuletii isi plang pe blog viata iar cei care sunt atrasi printr-un titlu comercial sau sunt adusi de un motor oarecare cautare(nu spun care pentru ca nu primesc bani pentru asta) isi pierd timpul citind aceeasi intriga dar cu actori schimbati. Ceea ce ma duce cu gandul ca o astfel de povestire seamana izbitor de mult cu un film porno la care schimbi actorii dar scenariul are acelasi cateva teme numarabile pe degetele de la o mana ciunga. Prin ceea ce voi scrie voi incerca sa dau celor care citesc aceste randuri (si sper eu si urmatoarele care vor urma) o ocupatie(deci asum faptul ca nu au ocupatie!). Ideea este ca lumea trebuie sa iasa cumva castigata. Se poate observa cu usurinta intr-un grup de prieteni ce iese in oras ca brusc se termina subiectele de conversatie si se lasa o liniste. Apoi in incercare de a da impresia ca la masa lor se produce "fun" cineva va aduce in disctutie fie o stire mondena, fie o informatie senzationala absoluta noua si in exclusiitate primara despre un membru al grupului(care evident nu e de fata). Ce vreau eu sa spun prin aceasta divagatie de la un subiect inexistent?... Ca vreau sa propun teme de discutat, pornind de la clasicele discutii despre originea universului si imediat existenta lui Dumnezeu, pana la procedeul de fabricare al snitelelor latratoare ce se vand in hypermarchet(iar nu fac reclama la unul anume :D ) Si daca nu va ajut, macar va ajut sa va incurcati partenerii cotidieni de discutii. Sau poate aveti anumiti oameni cu care puteti avea discutii profunde. Ca veni vorba, nu-i asa ca atunci cand sunt mai multi oameni de fata(adica de la 3 in sus), simtiti ca nu puteti sa aveti parte de o discutie "d'aia adevarata" in care sa iti dai seama ca il cunosti cu adevarat pe celalalt?. Dar in sfarsit, vorba lunga saracia (temporala) a omului asa ca astept cateva comentarii d'ale voastre ca sa imi dau seama daca directia pe care merg nu cumva duce nicaieri.
PS(de fapt nu are rost de cand se poate scrie electronic): Chiar mi-ar placea sa avem aici un loc interactiv, nu unul unde cineva posteaza si altii se uita...si cam atat. Am cateva idei pe care le voi suplimenta si modela cu comentariile voastre. (cu mentiunea referirilor de rigoare bineinteles, ca nu e frumos sa plagiem). Numai bine.

3 comments:

  1. Da, e un inceput. Cand am citit randurile pe care le-ai scris m-am gandit la Seinfeld. Un serial despre nimic. Insa este prima oara cand devii public, deci e in regula.
    Best of luck
    P.S.: Poate unora le este teama sa se deschida de fata cu mai multe persoane si de asta o discutie profunda nu are loc ecat "intre 4 ochi". (Just a though)

    ReplyDelete
  2. as vrea sa spun 2 lucuri pe tema aceasta de a blogui sau nu..
    1. un prof de la litere spunea sapt trecuta intr-o conferinta ca blogul numai instrument de PR nu e si ca este doar o forma de a iti imparti gandurile cu prietenii - ai fi vrut sa o faci pe viu, dar ei nu erau acolo. Plus ca sunt atatia prieteni si ca sa pastrezi vie prietenia cu ei trebuie sa va consumati gandurile asa impreuna, intre 4 ochii (de ce - am sa revin la punctul 2. Cum blogul ti-l citeste intr-un sfarsit numai prietenii, comentariile pe blog sunt cel putin o forma ciudata de a iti da cu parerea, mai ales cand poti sa o faci mai simplu.(probabail ca cei care iti lasa aici comentarii nu iti mai sunt prieteni sau sunt in stand by:P) Pe de alta parte sunt evenimente, organizatii intregi care nu isi mai fac site ci blog sau eventual includ blogul tocmai pentru a comunica mai bine. Blogul ofera si un feedback usor. Comunicarea este mai eficienta in masura in care devine mai personala..
    2. de cand oamenii nu mai cred in Dzeu sau in stiinta, aka a disparut consensul general si cu el si sensul vietii, sensul lucrurilor nu il mai deprinzi decat comunicand. Iar sensul se poate obtine cel mai usor numai intre 4 ochii.. din 3 sau mai multe persoane nu mai rezulta nimic, prea mulet compromisuri si rezolutia nu te mai reprezinta..

    take care

    semnat, ghici cine:P

    ReplyDelete
  3. e cum gandesti tu dar nu cum scrii..:(

    ReplyDelete